קושי בהרדמת תינוק ושינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

05/08/2013 | 16:01 | מאת: איה

שלום רב. יש לנו תינוק בן 3 חודשים. הוא מתקשה לישון הן ביום והן בלילה. הקושי מתבטא בהירדמות, כאשר הוא נרדם לרוב תוך כדי הנקה (אני מניקה באופן מלא) או על הידיים. כמובן לכשהוא כבר נרדם הוא נרדם לעיתים ל- 5 דקות, לפעמים חצי שעה-40 דקות ומתעורר. לא תמיד אני מצליחה להרדימו שוב. על פניו לא נראה שמציק לו משהו. עברנו את תקופת הגזים האיומה ובימים האחרונים העברנו אותו לישון במיטת תינוק. להבנתי, תינוק בגיל כזה עדיין לא יכול להרדם באופן עצמאי, אבל השאלה שלי היא איך ניתן להרדימו בקלות, כאשר אני מזהה את סימניי העייפות שלו ולא להגיע למצב שהוא נמצא כבר בעייפות יתר ועצבני? כאשר אני משכיבה אותו לישון אני עושה זאת בחד שלו, עם מינימום גירויים, אך לא "בתנאי מעבדה". זהו ילד שני. עם הבכור כבר עברנו ייעוץ שינה ואני מנסה ליישם את הכלים שכבר רכשתי בעבר, אך עושה רושם שהוא לא "קרא" את הספר הנכון..... אשמח לתשובה מהירה....

07/08/2013 | 12:46 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

בגיל 3 חודשים לא מומלץ להתערב אלא פשוט לזרום עם התינוק. מה שאת מתארת - תקין לחלוטין ולא ניתן כל כך לשינוי בגיל זה. רק סביב 6-7 חודשים תתחילי ליישם את מה שלמדת ביעוץ שינה הקודם.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים