שינת תינוקת בת 5 חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

02/07/2013 | 00:20 | מאת: סילין

בת שלי בת 5 חודשים, אחרי שבוע מיציאתה מבית החולים הייה יושנת לילה שלם כ 7-8 שעות רצוף.בהיותה בת 3 חודשים התחילה להתעורר כ2 פעמים בלילה אוכלת(יניקה) וחוזרת לישון,הייתה יושנת בשעה 11. ומשבוע אני משכיבה איתה בשעה 8.00ומתעוררת בבוקר בשעה 8 , היא יושנת כשהיא יונקת, ומתעוררת בערך כל שעה שעתיים.יונקת או מלטפת איתה ומיד חוזרת לישון.בנוסף אני התחלתי לתת לה מנה אחד תמ"ל סימילאק וברוב המקרים לפי מועד השכיבה. אני רוצה שהיא תירדם לילה שלם בלי להתעורר? ואיך אלמד איתה שתיכנס לישון בכוחות עצמה? תודה, סילין

03/07/2013 | 08:12 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

לדעתי זה גיל קצת מוקדם להתחיל לימוד של הרדמות עצמאית. ממליצה לחכות עם זה לפחות עד גיל 6-7 חודשים. התמקדי בתהליך ההרדמות הראשון ותוך כדי ליווי והרגעה תני לה להרדם ללא הנקה. כשתלמד להרדם ללא הנקה/בקבוק בתחילת הלילה - מספר ההתעוררויות הליליות יפחת.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים