בת שנה וחצי עם קשיי הרדמות

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

20/06/2013 | 22:15 | מאת: ג'ולי

הי, הבת שלי בת שנה וחצי ומגיל כמה חודשים בלבד נרדמה תמיד לבד (בלי בקבוק, נענוע וכו') וללא בעיות. השינה שלה יחסית רציפה פרט לקימה בגלל מוצץ או מים. בשבועיים האחרונים קשה לה להרדם לבד. היא נכנסת למיטה ומתחילה לשחק, לעמוד, לזורק את המוצץ ובשלב מאוחר יותר גם לבכות. אם היא רואה אותי היא מבקשת לידיים שלי ופשוט לא מוכנה להשאר במיטה. הדרך היחיד להשאיר אותה במיטה היא להראות סרטון קצר (שהיא מאוד אוהבת במהל היום) באייפד כאשר היא במצב שכיבה במיטה. בדרך זו היא נרדמת תוך כמה דקות. אני רוצה לציין שהיא עייפה כשאני משכיבה אותה ואפילו דחיתי את שעת השינה שלה מחשש שאולי היא לא מספיק עייפה אבל ברגע ששמים לה את האייפד היא מוכנה לחזור לשכב ותוך כמה דקות נרדמת. אני חוששת מלהקנות לה הרגלי הרדמות לא טובים בדרך זו וברור לי שזה לא פיתרון. איך לעזור לה לחזור למצב קודם של הרדמות לבדה? תודה רבה.

23/06/2013 | 07:49 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

אכן לא נכון להכניס את האייפד למסגרת ההרדמות. מדובר בתופעה של שבועיים ולכן הייתי מציעה נוכחות הורית קצרה ממרחק ללא מגע (זה עדיף על אייפד). תופעה של שבועיים יכולה גם להעלם כלעומת שבאה במידה ולא משרישים הרגלים לא נכונים.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים