בן 4 חודשים - מתקשה לחזור להירדם בלילה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

18/06/2013 | 08:44 | מאת: רון

שלום ד"ר, בני בן 4 חודשים + שבוע, נרדם בערב (סביב 19:45) במיטתו עם מוצץ ומעט טפיחות. ישן טוב בדכ עד שמתעורר לאכול (סביב 02:00 - 03:00). "הבעיה" מתחילה לאחר שמסיים את הארוחה, הוא מתקשה להירדם חזרה במיטה ונדרש זמן רב עד שחוזר לישון (גם לאחר שחזר הוא מתעורר בדכ אחרי שעה - שעה וחצי). אנחנו משתדלים שלא להרים אותו בלילה להרדמה אבל לפעמים אין ברירה כי הוא פשוט לא מצליח לחזור לישון (גם אחרי שעשה גרפס). האם זה תקין לגיל זה? האם יש מה לעשות בשלב הזה? מתי הדבר אמור להשתפר?

18/06/2013 | 14:54 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

נשמע סה"כ תקין לגיל. בגיל זה אין מקום להתערבות והמודעות שלכם לכל הנושא תעזור. סביב גיל 6 חודשים יש להתחיל בניתוק הדרגתי בין תהליך ההרדמות (בתחילת הליהל) ובין מגע/נענוע וכו'. בשלב זה - אין מקום להתערבות.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים