טלטול הראש והגפיים בחוזקה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

24/05/2013 | 06:43 | מאת: לילי

שלום , בני בן 10 שבועות .הלילה התעוררתי מקולות שעשה בזמן שטלטל את הראש מצד לצד והניע את הידיים והרגליים בחוזקה וכל זה מתוך שינה עד שהתעורר כעבור מס דקות.האכלתי אותו ומאז למרות שהיה מאוד עייף התקשה להירדם מכיוון שהמשיך להניע את הגפיים בחוזקה כל פעם שהנחתי אותו במיטה .לבסוף נרדם רק לאחר מס שעות נזכרתי שלפני מס ימים חווינו את אותה סיטואציה בדיוק -רק עכשיו ממש נבהלתי. זה נורמלי? צריך בדיקה? איך מרגיעים את האנרגטיות הזאת ?היה נינוח בזמן היניקה ולאחר מכן שוב הניף ידיים ורגליים כמו חשמל בגוף .. תודה!

26/05/2013 | 12:09 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

יתכן ומדובר בבעיה שכיחה בגיל הילדות (rhythmic movement disorder) אולם זהו באמת גיל צעיר יחסית. בלכ מקרה יכולות להיות סיבות אחרות ולכן המלצתי לצלם אירוע כזה ולהראות לרופא הילדים שיחליט אם להפנותו לרופא שינה

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים