תנומות יום קצרות

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

09/05/2013 | 23:24 | מאת: גלי

שלום, בני בן 4 חודשים, הולך לישון ב-19:30 ומתעורר בסביבות 8:30, לאחרונה התחיל לפעמים לישון לילה רצוף או שמתעורר פעם אחת לאוכל ומדי פעם להחזרת המוצץ. נרדם רוב הזמן לבד עם מוצץ. הבעיה היא בשינה ביום, ישן 30-45 דקות כאשר בד"כ מתעורר מחויך, אבל כבר לאחר כחצי שעה מתחיל לקטר ולהראות סימני עייפות. ניסיתי להאריך לו את השינה ע"י נדנוד והחזרה של המוצץ כ-10 דקות לפני שאמור להתעורר, אבל הוא מתעורר בכל זאת ונראה מאוד ערני ומבסוט כך שאין סיכוי שיחזור לישון. מה עוד ניתן לעשות כדי להאריך לו את השינה? האם ההתעוררות המאוחרת יחסית בבוקר יכולה להשפיע על תנומות יום קצרות? תודה

12/05/2013 | 11:44 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

תנומות יום קצרות הן נורמליות ואין מה לנסות להאריכן. כל מה שאת מתארת נשמע תקין וחבל להכניס הרגלים כמו נדנוד וכו' רק כדי להרדימו במשך היום.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים