בעיית הירדמות ושינה בתינוק בן 8 חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

02/05/2013 | 22:48 | מאת: ריקי

שלום רב לך דוקטור, הנני סבתא אוהבת ומודאגת לנכד בן 8 חודשים. הילד מתקשה בהירדמות הן ביום והן בלילה. עד היום לא ישן לילה אחד ברצף, כל לילה מתעורר כמה פעמים בבכי, במהלך היום לא ישן מספיק יכול להירדם פעמיים עד שלוש פעמים ביום למשך 20 דקות בלבד. כל הרדמה נעשית על הידים עם צרחות והתעוותויות, הנני סבתא ל-3 נכדים ולא נתקלתי בתופעה הנ"ל. ביתי נעשתה מאוד עצנית ומגיעה לפעמים למצבים שכבר לא יכולה לתפקד ולשמוע את הבכי. לציין שמרוב שהוא בוכה הוא כבר נעשה צרוד. אודה לקבלת עמדתך האם קיימת בעייה כלשהי שניתן לבדיקה ואם כן האם ניתן להגיע אליך באופן פרטי לבדיקה. אודה לקבלת התייחסותך. תודה, ריקי

05/05/2013 | 08:38 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

צריך כמובן לבדוק את הילד אולם אם מדובר בתופעה "כרונית" והוא כבר בן 8 חודשים - קרוב לוודאי שמדובר בקשיי הרדמות שנובעים מהקשרים שנוצרו בתהליך ההרדמות (נרדם עם בקבוק/נענוע/מגע/הנקה וכו'). על מנת לשפר בגיל זה את ההרדמות ואת ההתעררויות הליליות- יש מקום ללמד הרדמות עצמאית (בלי כל הנ"ל). טלפון לקביעת תור: 077-7779222

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים