בן 6 אינו נרדם

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

28/04/2013 | 14:52 | מאת: שושי

שלום אשמח לקבל עזרה בני בן 6, אינו נרדם לפני השעה 9 או 9 וחצי זה מפריע לו לקום בבוקר. האם זו בעיה? מה עלי לעשות כדי לעזור לו להרדם אציין שיש לו מוצץ, והוא לא שותה משהו ספציפי לפני השינה כמו"כ דוקא בימי חופש כמו שבת הוא מתעורר מוקדם תודה שושי

29/04/2013 | 16:23 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

מתי מתעורר בבוקר? קשיי השכמה יכולים לנבוע ממספר סיבות כשהשכיחה היא כמובן משך שינה קצר. אולם אם מתעורר סביב 6:30-7:00 ואף אחרי - לא מדובר במשך שינה קצר ואז צריך לבדוק סיבות אחרות לקשיי השכמה (האם נוחר? לדוגמא). כמו כן ניתן לעשות ניסיון של הוספת שעת שינה ולראות אם משפיע על ההשכמה.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים