שינה לא רצופה בלילה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

24/09/2009 | 11:13 | מאת: עינת פ.

ד"ר טאומן שלום רב, בתי, ילדה שלישית והכי קטנה , בת שנתיים. מאז היותה תינוקת אינה אוהבת לישון ולא צורכת שינה רבה. היא ילדה מאוד פעלתנית במשך היום ויש לה המון מרץ. גם כיום היא עדיין מתעוררת בלילה לפחות פעם אחת בעיקר בין השעות 4:00 ו 5:30 לפנות בוקר. כשהיא מתעוררת רק דייסה מרגיעה אותה . היא מאוד עקשנית וכשהיא לא מקבלת מה שהיא רוצה זה הופך לבכי שמעיר את כל הבית. מה ניתן לעשות והאם ישנה אפשרות להתגבר על אי הרציפות בשינה. יש לציין כי שעת ההשכבה קבועה - שמונה בערב אך היא אינה נרדמת לפני תשע. ישנה צהרים במעון כשעה וחצי. אשמח לעזרה בנושא.

24/09/2009 | 14:45 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

שלום, אם ילדתך אינה נרדמת עם בקבוק פורמולה - יתכן פשוט שהיא מתעוררת ומרגישה רעב ולכן לא הייתי מונעת ממנה את האכילה הזאת. אין מה לדאוג בנוזא רצף השינה מהבחינה הזאת. בהצלחה

29/09/2009 | 10:12 | מאת: עינת פ.

ד"ר טאומן שוב שלום, נראה מתשובתך כי כנראה לא הבהרתי בצורה נכונה את שאלתי. לא ברור לי מדוע ילדתי , בת שנתיים כבר מתעוררת כמעט כל לילה לפחות פעם אחת. האם ילדים בני גילה אינם אמורים כבר לישון שנת לילה רצופה ? כמו כן, הילדה צורכת מעט שעות שינה. ישנה בצהרים כשעה וחצי בקושי , ובלילה מתשע וחצי לערך עד שש בבוקר. האם את ממליצה על טיפול כלשהוא? האם את יכולה לשער מה הסיבות הגורמות לה להתעורר?

29/09/2009 | 18:18 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

מחישוב שעות השינה של בתך נראה שהיא ישנה רק 10 שעות ביממה- פחות מהנורמה לגילה. ממליצה שתערכי רישום מדויק של כל זמני השינה שלה (כולל הרדמויות קצרות של מספר דקות במשך היום) ותראי אם אכן ישנה כל כך מעט שעות. אם אכן זה המצב ממליצה לפנות למומחה להפרעות שינה. רב התינוקות בני השנתיים ישנים לילה שלם אולם לא כולם. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים