תזוזה מרובה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

24/03/2013 | 07:44 | מאת: ורדית

בני בן 7 נרדם בקלות יישן בממוצע בין 10 ל 11 שעות בלילה אבל לפחות כאשר אנו רואים זז לא מעט. כאשר הוא יישן איתנו (לפעמים עובר אלינו לא בתדירות גבוהה ולקראת הבוקר) חייב כל הזמן להזיז את הרגליים. האם זו מוגדרת בעיית שינה?

02/04/2013 | 08:28 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

תנועתיות רבה בשינה יכולה להיות "תקינה" אולם יכולה להצביע גם על הפרעת שינה כמו "תנועות רגליים מחזורויות בשינה" אז תנועות הרגליים תהיינה מעין jerks (קפיצות בצפיפות מסוימת ובקצב מסוים) או הפרעת נשימה בשינה (מלווה גם ברעש נשימתי/נשימה כבדה/פה פתוח וכו'). אם ישנם סימנים נוספים כמו אלה שתארתי מומלץ לפנות ליעוץ רופא שינה.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים