מתעוררת בבכי מתוך שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

18/03/2013 | 15:53 | מאת: דניאל

ילדתי בת שנתיים ו-3 חודשים, עד לפני שנה היו לה הרגלי שינה מושלמים, שנת צהריים בין שעתיים לשעתיים וחצי ושנת לילה רציפה החל מ-19:30 ועד 7:00 בבוקר. לפני כשנה החלו אצלה הפרעות מאוד עקביות: את שנת הלילה מסיימת בחמש בבוקר בבכי נוראי עד צרחות, מצביעה שרוצה לצאת מהמיטה ולא מוכנה לשים את הראש על הכרית למרות כל נסיונותיי, במקביל את שנת הצהריים היתה מסיימת אחרי חצי שעה בדיוק (כמו שעון שווצרי) באותו בכי נוראי. העניין הוא שזה לא שהיא סיימה את שנתה, היא פשוט רוצה להמשיך ולישון בכל מקום שהוא לא המיטה, אם זה אצלי בחדר, על הספה או בכורסא הטלויזייה (לא משנה לה היכן) ותוך 3 דקות היא חוזרת לישון. לכן לפני 3 חודשים (כשחגגה שנתיים) העברתי אותה למיטת מעבר, חשבתי שאולי הבעיה היא במיטת התינוק, אך לא, התופעות לא עברו ואף החמירו, ובשבועיים האחרונים הבכי בלילה מתחיל כבר ב-00:00 בלילה וכל שעה בוכה, נותנת לה מוצץ וחוזרת לישון, ובבכי של שעה 5:00 שוב מבקשת לצאת מהמיטה (כאילו יודעת לקרוא שעון...) לפעמים אני מנסה להעביר אותה "סדרת חינוך" ולא לוותר לצרחות שלה במשך מספר ימים ברציפות אך זה לא עוזר. גם בגן היא מתעוררת בשנת הצהריים, לפעמים חוזרת לישון ולפעמים לא. לעצתך אודה! דניאל

02/04/2013 | 08:19 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

לא הייתי מעבירה אותה "סדנת חינוך" דווקא בגלל גילה והעובדה שבעבר ישנה טוב. קשה להבין מדבריך מה הסיבה לבעיה ולכן המלצתי היא לפנות ליעוץ של רופא שינה. לפעמים דווקא הצרכים של הילד משתנים סביב גיל זה (לדוגמא צורך בליווי הורי) - והפתרון קל יותר ממה שחושבים.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים