בן שנתיים יקיצות וקשיי הירדמות

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

12/03/2013 | 12:19 | מאת: מיכל

יש לנו ילד כבן שנתיים כיום , צצו שוב בעיות שינה אבא שלו נסע ל6 ימים לחו"ל ובמהלך נסיעתו בני התקשה להירדם ביקש המון דברים עד שנרדם כמו: להכניס את כל הבובות למיטה שלו, לעבור צד עם הראש, למצוא לו את התוית של ה"שמיכי", שאני אכסה אותו כי הוא רוצה לישון, שאבדוק את הרגל.. שאוציא את הבובות מהמיטה, שאוציא את השמיכי, באמצע הלילה שאחזיר את השמיכי, לא לסגור את הדלת ולא לכבות את האור לגמריי ולקראת הירדמות מבקש לסגור דלת ולכבות אור אני נעינתי לכל בקשותיו כיוון שחשבתי שקיימת מצוקה עקב החופשה של האב אך האב חזר וההרגלים הלקויים נשארו , לוקח בערך כשעה עד שנרדם סופית ומפסיק לקרוא לנו (בעיקר לאמא) ואם אני מסבירה שלא יקרה לי לכל הדברים האלו הוא מקשיב אך ממשיך בשלו ובמהלך הלילה מתעורר 4 פעמיים לפחות הוא צועק ונכנס לבכי והיסטריה , ניסיתי להיכנס ולצאת כל 5 דק לא עזר ניסיתי לא להיכנס לפרק זמן של 20 דק ויותר אך הילד לא מוותר וצורח עד שהשכנים דופקים לנו על הדלת ומאיימים להזמין משטרה מה עושים? אנחנו מותשים ועייפים כבר שבוע שזה נמשך כל לילה בנוסף לביעותי לילה שמהם הוא סובל לפחות פעם בשבוע אני עורכת טקס שינה - כאשר יש ארוחת ערב, אמבטיה, תוכנית טלויזיה קבועה שהוא רואה לפני השינה עם בקבוק מטרנה , סיפור וציחצוח שיניים כחלק מהטקס אני גם מעונינת להעביר אותו למיטת ילד ולהפסיק עם מיטת התינוק הסגורה האם זה נכון בשלב זה ? בנוסף מאז שאבא שלו נסע לחו"ל הוא לא רוצה ללכת לגן ואומר את זה הרבה

12/03/2013 | 12:45 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

את מתארת מספר דברים שחלקם לפחות לא קשור לנסיעתו של האב. את גם משתמשת במילה "ביעותי לילה" ואני לא בטוחה שזו האבחנה. כללית, הדברים נשמעים לי יותר כמו השינויים ההתנהגותיים בעירות ובעיקר בשינה סביב גיל שנתיים. לכן המלצתי היא לא לעשות שינויים (שיתכן ויהיו מיותרים) על דעת עצמך אלא לפנות ליעוץ מסודר של רופא שינה. נראה לי שאלה הפרעות השינה האופייניות לגיל.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים