שינה לא רגוע

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

18/02/2013 | 11:21 | מאת: YASMIN

שלום רב! בתי בעוד שבוע בת 5 חודשים. היא במשקל וגובה תקינים, אין לה בעיות בריאותיות, ילדה חיונית. אני מניקה אותה 4 פעמים ופעמיים ביום נותנת לה נאוקייט כי היא אלרגית לחלבון של חלב פרה. במהלך היום היא ישנה כ 4 שעות מחולק ל 3 פרקים. אבל שינה שלה מואוד רגישה. היא ישנה בעגלה שלה ואם לא עוזרים לה לישון(שזה או לעשות שששששש... או קצת לנדנד היא מתעוררת תוך 10-15 דקות, אם עוזרים לה לישון אז היא ישנה בין 30 דקות עד שעתיים). גם בלילה היא מתעוררת הרבה. לפני שינה אני נותנת לה בקבוק כ-140 מ"ל של נאוקייט, שמה אותה בעריסה, יושבת לידה כחצי שעה, עושה לה שששששש... ותפיחות על החזה והיא נרדמת. שזה בערך שעה 10 בערב. כעבור שעתיים היא מתעוררת, אני מניקה אותה והיא נרדמת שוב, במהלך הלילה היא יכולה להתעורר הרבה פעמים, היא מסתובבת עם הראש ימינה ושמאולה ומתעוררת. אז אני או שנותנת לה מוצץ או אם כבר עובר 3-4 שעות נותנת לה ציצי והיא נרדמת שוב. האם זה תקין? מה אני יכולה לעשות שבתי תישן יותר טוב בלי להתעורר כל הזמן ובלי עזרה שלי. יש לה סדר יום קבוע. תודה, יסמין

18/02/2013 | 12:53 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

בסך הכל זה נשמע תקין למרות שמעייף מאוד מצד ההורים. בגיל זה לא רצוי להתחיל בהתערבות כלשהי. עם זאת - אפשר לנסות בהדרגה לנתק בין הרדמות ובין הנקה/בקבוק/נענוע בתחילת הלילה או בתנומות במשך היום. כשתלמד להרדם עצמאית - יפחתו מספר ההתעוררויות הליליות.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים