חוסר שינה...

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

10/02/2013 | 06:11 | מאת: מאי

שלום רב! בתי בת שנה ו 8 חודשים לא ישנה לילות רצופים בכלל!! הייתה תקופה לפני גיל שנה שהיא כן הייתה ישנה לילות רצופים אבל נכון לעכשיו היא מתעוררת לפחות 3-4 פעמים. בעבר בקבוק דייסה היה מרדים אותה היום היא רוצה ידיים ולבוא למיטה שלנו, נוסף לכך היא התחילה לצאת מהמיטה שלה כך שהעברנו אותה למיטה רגילה בכדי למנוע נפילה והלילות הפכו ליותר "שמחים". יש לי גם ילדה בת 4 והן ישנות יחד בחדר והמצב הופך להיות בלתי נסבל שהגדולה מתעוררת מהבכי של הקטנה ואף אחת לא חוזרת לישון. הגדולה רוצה שאני אשן איתה והקטנה גם. בקיצור, אני מותשת, אני אמא שנותנת המון גבולות אבל בנושא השינה נכשלתי ))-: אשמח לשמוע את דעתך...

11/02/2013 | 11:48 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

מה שהתרחש בתקופה האחרונה בנושא השינה של בתך אופייני מאוד לגיל. עם זאת - הדרך בה נקטתם כמובן שאינה נכונה ויכולה רק להחמיר את הבעיה. בגיל זה אין מה להציע בקבוק במהלך הלילה. לפעמים דווקא ליווי של הילד בתהליך ההרדמות (תוך שימת גבולות) מקצר את משך ההרדמות בתחילת הלילה ומפחית את ההתעוררויות הליליות.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים