יקיצה מוקדמת באופן קבוע

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

03/02/2013 | 11:17 | מאת: אפרת

בתי בת שנה ושמונה חודשים. היא הולכת לישון כל יום בסביבות 20:00-20:30 אחרי בקבוק חלב וסיפור. כל בוקר, לא משנה כמה עייפה הלכה לישון, היא מתעוררת בין השעות 5:00-5:30 ומסרבת לחזור לישון. היא בוכה וצורחת ומבקשת חלב, וגם אם נותנים לה חלב ומנסים להחזיר אותה לישון, היא לא מסכימה.כלומר מבחינתה, היא מתחילה את היום. הבעיה היא שיש לה אחות בת 3 וקצת, שכמובן מתעוררת גם היא מהצרחות ואז יש חגיגה בבית וכמובן אין כבר סיכוי להחזיר אותן לישון. שלא כמו הקטנטונת שיכולה להשלים קצת שעות בצהריים, הגדולה בגן עירייה ולא ישנה צהריים ואז היא פשוט גמורה לקראת הערב, ממש נרדמת בארוחת הערב. בלי הצרחות של אחותה בבוקר, היא היתה ממשיכה לישון (כך היה לפני בוא אחותה). איך אפשר בכל זאת לנסות לעזור לקטנה למשוך יותר את השינה בבוקר?

04/02/2013 | 09:39 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

אין דרך ממש טובה פרט לקיצור האירוע ב-5:00-5:30 בבוקר על ידי הוצאה מהירה של הקטנה מהחדר בלי לנסות להחזיר אותה לישון. תינוקות רבים מתעוררים בשעה זו.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים