פעוטה בת שנה וחמש - לא נרדמת עצמאית ומתעוררת הרבה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

29/01/2013 | 11:12 | מאת: אמא עייפה

שלום לך. בתי בת שנה וחמש. עד לאחרונה (לפני כחודש) היתה נרדמת עצמאית לשנת יום-משמע הייתי מדליקה לה מוזיקה של המובייל, נותנת מוצץ ויוצאת מהחדר. היא היתה נרדמת במיטתה לבד. לפני שנת לילה היא היתה אוכלת בקבוק במיטה, אח"כ היינו נותנים לה מוצץ והיתה נרדמת לפעמים עצמאית ולפעמים היה צריך לשבת לידה קצת. עם הזמן ראינו שהבקבוק לפני השינה כבר לא תמיד 'עובד' בלהרדים אותה, היא היתה אוכלת גם בקבוק בלילה ואפילו שניים.. החלטנו לגמול אותה מבקבוק באמצע הלילה ולתת לה את הבקבוק של לפני השינה בכיסא אוכל ולא במיטה. עברנו שבועיים סיוטיים אבל לא נותנים יותר בקבוק במיטה. במקום שיפור בשינה שלה נדמה לנו שהמצב החדש נוראי יותר מהקודם. היא כבר לא נרדמת עצמאית לשנת יום אלא דורשת שנשב לידה. היא לא נרדמת עצאית גם לשנת לילה וצריך לשבת לידה שעה בערך עד שתרדם. היא מתעוררת פעמים רבות מאוד במהלך הלילה ובוכה שנבוא. אם היא לא נרדמת ושמה לב שיצאנו, היא בוכה שוב.. בעצם כל עוד היא רואה שאנחנו לא בחדר היא בוכה. זה כאילו שהיא החליפה את הבקבוק בנוכחות שלנו. ניסינו פעם-פעמיים לא לבוא מיד אלא לחכות דקה-שתיים והבכי שלי היה היסטרי, היא לא נרגעת.. פעם אחת אף קפצה מהמיטה במהלך התקף בכי ונבהלנו מאוד. אנו מרגישים שאנחנו שבויים שלה, אין לנו מנוחה בלילה ואנחנו כבר לא יודעים מה לעשות. אשמח לעצות.

31/01/2013 | 11:47 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

קשה לי לענות על השאלה כי לא ברור לי לגמרי מה יכולה להיות הסיבה לנסיגה המשמעותית כל כך לדברייך ביום ובלילה. מציעה לפנות ליעוץ מסודר של רופא שינה

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים