שיניים בהרגלי שינה - בן שנה וחצי

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

31/12/2012 | 10:20 | מאת: נילו

שלום, בנ ישן במיטה נמוכה - ממנה הוא יכול לצאת בקלות (לאחר שקפץ ממיטת התינוק, החלפנו מיטה). תחילה לאחר טכס ההשכבה (א. ערב, אמבטיה וסיפור) הוא בוכה מעט, יוצא מהמיטה ואני מחזירה אותו למיטה ואומרת לו שלא יוצאים מהמיטה ולילה טוב- הכל באופן מאוד רובוטי... לאחר שהוא מתרצה ונרדם, הוא מתעורר שוב בלילה בשעות משתנות, בוכה נורא ויוצא מהמיטה שלו ובא לחדרי- אני מחזירה אותו באותו האופן שעשיתי, אבל הבכי שלו יותר היסטרי, ואני לםעמים שוכבת לידו עד שהוא נרדם.. אני מאוד נמנעת מלתת לו מוצץ במהלך הלילה - האם זה נכון לעשות? לפעמים בשש בבוקר הוא בא עם הכרית שלו לחדר שלי כשהוא רגוע - כנראה כבר התעורר ואני מאפשרת לו להצטרף למיטה שלי- בשש וחצי אנחנו כבר קמים - האם זה בסדר או שלמנוע זאת? אני אמורה לנסוע לחול בקרוב וחשוב לי להשאיר את בני כאשר השינה שלו מסודרת... באיזו טקטיקה עליי לבחור? תודה על הפלטפורמה החשובה! נילי

31/12/2012 | 15:43 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

את נוהגת נכון ואין מה לנסות למנוע ממנו את הכניסה למיטה שלכם סביב 6:00 בבוקר. לא בהכרח תגיעי למטרה שלך לסדר את השינה של בנך עד הנסיעה אולם - מה שאת עושה נכון. לפעמים דווקא ליווי (על כסא ממרחק, ללא דיבורים) בתחילת הלילה מקצר את תהליך ההרדמות ואת ההתעוררויות הליליות.

01/01/2013 | 11:53 | מאת: נילו

דר טאומן - תודה על המענה המהיר! מעודד לדעת שאני פועלת נכון... רציתי להבהיר נקודה נוספת - האם להימנע משימוש במוצץ או שכן להיעזר בו? שוב תודה!

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים