בעיות שינה - תינוק בן 13 חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

06/11/2012 | 12:31 | מאת: דניאלה

בני בן 13 חודשים, נרדם לרוב עם בקבוק עליי או עם שיר שאני שרה לו, מניחה אותו במיטה וישן לרוב לילה שלם (20:00-05:00). לאחרונה הוא לא נותן לי לשים אותו במיטה! הוא צורח ונתלה עליי ולא מוכן לשמוע. אחרי שעה של ניסיונות אני מצליחה להרדים אותו במיטה. לאחר כשעתיים של שינה מתעורר בבכי היסטרי, לא מוכן לחזור למיטה שלו, נרדם רק במצב מאונך כשראשו על הכתף שלי. הוא מתעורר כשאני מתיישבת, אז אני חייבת לעמוד. גם כשהוא ישן שינה עמוקה (מרייר קצת, נשימות עמוקות של שינה) אני מניחה אותו במיטה - הוא שוב הוא מתעורר בצרחות אימים, עם דמעות וממש קשה לי להרגיע אותו. היום אני לוקחת אותו לרופא לבדוק שאין בעיה רפואית (אזניים, בטן, או כל דבר) אבל אני מאוד מיואשת מהמצב, אני לא ישנה כבר לילות.. אשמח לשמוע דעתך. תודה מראש!

06/11/2012 | 12:56 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

קרוב לוודאי שההתעוררויות הליליות ותהליך ההרדמות הממושך קשורים לעובדה שלא נרדם עצמאית. לאחר בדיקת רופא ילדים - יש ללמדו הרדמות עצמאית (ללא בקבוק/ללא ידיים וכו') -או באמצעות ספרי הדרכה או על ידי יעוץ של רופא שינה.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים