שינה על הריצפה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

19/10/2012 | 23:02 | מאת: שרית

ביתי בת שנתיים וחודשיים ,אינה ישנה שינה רציפה בלילה לעיתים מתעוררת ורוצה לישון במיטה שלי , לעיתים יורדת לישון על הריצפה , או הפרקט שבחדר שלה. הולכת לישון בערב בסביבות השעה 9 ונרדמת רק עם בקבוק , כמו כן מתעוררת כל בוקר בשעה 4 וחצי בבוקר לבקבוק בבכי ואחרי חצי שעה מתעוררת לבוקר , לא מוכנה לחזור לישון . רציתי לדעת מה לעשות לגבי הירידה לריצפה ? וכן לגבי ההשכמה בשעה 5 בבוקר איך לנהוג ?

20/10/2012 | 19:44 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

אני מניחה שישנה על מיטת מעבר/נוער כשיורדת לרצפה. אין מקום להתערבות בנושא ביחוד כשמדובר בתופעה שקורית מידי פעםץ בדרך כלל חולף. בגיל זה בוודאי שאין מקום להרדמות עם בקבוק ויתכן וזו הסיבה לכך שמתעוררת באמצע הלילה בבקשה לבקבוק. התעוררות מוקדמת הינה בעיה קשה לפתרון והרבה תינוקות מתעוררים מוקדם.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים