קשיי הירדמות

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

17/10/2012 | 20:07 | מאת: אירנה

שלום, אני אימא לשני ילדים מדהימים, בנימין בן השנתיים ודניאל בן השמונה חודשים, לאחרונה יש לי בעיות עם השינה של הילדים, אני מקפידה לקלח, להאכיל ולהלביש אותם בזמן לקראת שעת השינה, כל ערב מתבצע טקס ההכנה לשינה שהם מכירים היטב,כשבנימין מראה שהוא עייף, משפשף עיניים, מפהק ולוקח מוצץ אני משכיבה אותו בזמן ולוקח לו המון זמן עד שהוא נרדם (הוא יודע להרדים את עצמו) ותהליך ההירדמות שלו מלווה בצעקות ובבכי היסטרי, כמו כן לאחרונה התבלבל אצלו סדר היום, הוא היה הולך לישון מאוחר בלילה ומתעורר יום למחרת רק לקראת שעות הצהריים, ולאחר מכן הוא הפסיק לישון צהריים למרות שהוא מראה סימני עייפות ומתבכיין, אני משכיבה אותו והוא צועק ובועט במיטה. מה אני יכולה לעשות במקרה כזה? דניאל גם יודע להרדים את עצמו, אבל לאחרונה הוא לא נרדם לבד למרות שהוא גם מראה סימני עייפות, אני משכיבה אותו במיטה לאחר שהוא אכל וחיתלתי אותו, והוא פשוט בוכה בבכי היסטרי ואינו נרדם למרות שהוא רוצה לישון ומשפשף את עיניו ולוקח לו המון זמן להירדם, ישנם ימים שהוא נרדם ולאחר כעשר דקות או רבע שעה הוא כבר מתעורר, וגם בליה הוא לאחרונה מרבה להתעורר כל שלוש שעות ומלפני כן הוא היה מתעורר פעם אחת במהלך הלילה לאכול והפעם השנייה שהוא היה מתעורר הייתה רק בבוקר. לאחרונה הוא רק נרדם כאשר הוא שוכב לידי, או שהוא נרדם אצלי בידיים או כאשר הוא רואה אותי ואם אני הולכת מתחיל בכי חזק ולפעמים הוא לא ניתן להרגעה אלא לוקח זמן להרגיעו, מה לעשות במקרה כזה? תודה...

20/10/2012 | 19:53 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

ממליצה לפנות ליעוץ מסודר של רופא שינה עם הגדול. עם הקטן- כדאי שתתחילי להקפיד על הרדמות עצמאית (ללא בקבוק/ידיים וכו' במיטתו) - אם ילמד להרדם בכוחות עצמו יהיה שיפור בהתעוררויות הליליות.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים