בעיות שינה אצל בן 8.5 חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

15/10/2012 | 08:01 | מאת: ע

בני כיום בן 8.5 חודשים. מגיל 3 חודשים הוא לא אוכל בלילה. עד לפני כשבועיים הוא הלך לישון בסביבות 20:30 וישן עד סביבות 6:30. למעשה הוא אכל רק בשעה 7:00. בדרך כלל היה מקיץ מספר פעמים בלילה, וחוזר לישון עם מוצץ. בנוסף הוא ידע להרדים עצמו ללא עזרתנו (הוא ישן בחדר נפרד, סמוך לחדר ההורים). לפני כשבועיים חל שינוי משמעותי בדפוס השינה. הוא נכנס לשנת לילה מוקדם יותר, בסביבות 19:30. בין השעות 3-4 לפנות בוקר הוא מתעורר ונרגע רק אם מאכילים אותו (150 מל או פחות). אציין כי במהלך היום הוא אוכל רגיל. לרוב הוא מסרב לחזור לישון אחרי ההאכלה, וגם אם מצליח שוב להרדם הוא מתעורר כעבור כשעה, ובכך מסתיימת שנת הלילה. ניסינו להמנע מלגשת אליו, ולאפשר לו להרדם לבד במשך כרבע שעה עד חצי שעה (הוא בוכה לסירוגין), אבל ללא הואיל. במהלך הבוקר הוא עייף, ובמיוחד אחה"צ, כך שנראה שהוא לא משלים את שנת הלילה. כיצד לנהוג במצב זה, האם יש להמשיך ולהאכיל אותו? וכיצד נוכל להחזירו לישון?

16/10/2012 | 07:36 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

לא הייתי מונעת ממנו את הבקבוק בהתעוררות הבודדת שלו. אם הוא לא נרדם עם בקבוק בתחילת הלילה - לא תהיה עליה במספר ההתעוררויות לבקבוק בעקבות זאת. הרבה פעמים תינוקות כן ממשיכים לישון במיטתם לאחר הבקבוק. כמובן שיש להחשיך את החדר בשעות הבוקר המוקדמות.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים