הפרעות שינה ילד בן 5

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

12/10/2012 | 11:21 | מאת: חיה

שלום עד היום השכבתי את הילד שלי לישון ב- 20:30 במיטה בחדרו עם אור קטן אחרי סיפור והוא היה ישן יפה עד הבוקר. אתמול עברנו איתו סיוט- הוא קם ב- 1 בלילה אמר שהוא לא יכול לישון בחדר וביקש לבוא אלינו- סרבנו ואז הוא הלך סגר את כל האורות אצלו בחדר ופתח את כל האורות בבית וראה טלויזיה. קמתי והחזרתי אותו למיטה ואמרתי לו לא לקום ממנה, אז הוא ביקש לשחק וסירבתי. ביקשתי ממנו להישאר במיטה והוא אמר בסדר ואחרי כמה דקות קם ובא שוב אלינו עם תירוצים ותחנונים- אני חייבת לציין שמדובר בילד טוב וממושמע והפעם הוא היה בשלו והיה לו מבט מוזר בעיניים. זה קרה מספר פעמים במשך יותר משעתיים עד שלקחתי את כל השלטים של הטלויזיה ואיפשרתי לקרוא ספר במיטה בלבד. כמה דקות הוא שוב היה אצלנו- יש לידי במיטה וחיבק אותי ועשה לי קיצ'י ביד וכל הזמן ניסה לשכב לידי עד שנרדמתי ובבוקר מצאתי אותו לידי. מה עושים אם זה קורה שוב? מה דרך ההתנהלות הטובה ביותר, אתמול כבר נואשתי, צעקתי על הילד בפעם הראשונה ונתתי לו עונש היום שהוא לא רואה טלויזיה בבוקר אבל זה לא הפריע לו. מה עלינו לעשות ולומר בפעם הבאה? אודה על תשובה מהירה תודה, חיה

14/10/2012 | 08:07 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

את מתארת אירוע בודד כך שבוודאי שאין מקום לענישה בבוקר על מה שקרה בלילה. המשיכי בשלב זה לעקוב אחר התופעה. יתכן ומדובר בלילה בודד או במספר לילות. אם התופעה תמשיך או תקבל אופי קבוע יותר - פנו ליעוץ מסודר של רופא שינה.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים