בת שנתיים וחצי מתעוררת בצרחות

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

12/10/2012 | 08:24 | מאת: מאיה

דר ריבי טאומן שלום, מזה כארבעה חודשים (מאז שנולד לה אח קטן), הבת שלי מתעוררת בלילה בצרחות אימה. יש לציין שהיא מסוגלת להירדם עצמאית (עברנו תהליך ייעוץ שינה לפני שנה). מאז שנולד לנו תינוק, הבת שלי נקשרה יותר לאבא שלה. עד אז היתה מאוד קשורה אליי ולמעשה 24 שעות ביממה היתה רגילה אליי. אנחנו חיים בארהב ורק בשבוע האחרון נכנסה לגן. היא מאוד אוהבת את הגן ולא בוכה בכלל כשמשאירים אותה. הבעיה היא בלילות. היא רוצה רק שבעלי ייגש אליה והיא מתעוררת המון (יבדרכ סביב השעה 1 בלילה וזה יכול להימשך כשעה. היא צורחת, בעלי ניגש, מרגיע, היא חוזרת לישון ואחרי דקה שוב צורחת מעומק הגרון. לא נעים לנו כבר מהשכנים. אנחנו לא ישנים, היא לא ישנה. יש לי תינוק שאני מניקה והעריסה כבר קטנה ואנחנו חייבים להעביר אותו לחדר שלה. (גם ככה הוא מתעורר מהצרחות שלה). אנחנו חסרי אונים לחלוטין. רופא המשפחה מבין לליבה ואומר שזה בגלל שנולד לה אח קטן. לאחרונה היא ממש לא רוצה לישון שנת צהריים ובגלל שאני לא מסוגלת כבר להתמודד עם הצרחות שלה, אני מוותרת והיא ממשיכה לשחק. קשה לנו מאוד. ניסינו בטוב-להרגיע אותה, להרעיף עליה המון חום ואהבה וזה לא עוזר. ניסינו בקשיחות ובתקיפות וגם זה לא עוזר. אודה לך אם תוכלי לשפוך אור נוסף ולעוץ לנו עיצה. ברור לי שהיא כנראה רוצה שנישאר איתה בחדר אבל מבחינתנו זו נסיגה אחרי שכבר למדה להירדם עצמאית. מה דעתך?

14/10/2012 | 08:02 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

צריך בשלב ראשון לבדוק את אופי ההתעורריות והצרחות. ללא קשר להולדת האח - בגיל זה מופיעים בחלק מהילדים ביעותי לילה (תופעה שאין לה בסיס פסיכולוגי או התנהגותי) וזה יכול להיות המקרה בחלק מההתעוררויות. המאפיין ביעותי לילה הוא הופעתם במחצית הראשונה של הלילה, משכם הקצר והעובדה שהילד לא זוכר את האירועים בבוקר למחרת. בגיל זה גם חשוב נושא הצבת הגבולות (במקרה שלכם הבחירה של הילדה באבא או אמא היא רק דוגמה אחת לכך). לכן- מומלץ יעוץ מסודר של רופא שינה אם הבעיות לא חולפות.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים