תינוקת בת 4 וחצי חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

11/10/2012 | 15:48 | מאת: שירה

שלום, בתי בת 4 וחצי חודשים. עד גיל 3 חודשים ישנה רוב הזמן לילות מלאים. משעה 20:00-21:00 עד 4:00-5:00 (ולפעמים יותר). מגיל 3 חודשים החלה להתעורר פעם נוספת בכל לילה בסביבות 1:00 ובימים האחרונים החלה להתעורר פעמיים (בסביבות 00:00 ו-3:00). לרוב היא מתעוררת בקיטורים וקולות אי נוחות, היא מזיזה את גופה הרבה. היא נרגעת רק כאשר אני מנענעת את המיטה, אך לרוב זה לא עוזר ואני מניקה אותה ורק אז היא נרדמת. היא לא לוקחת כלל מוצץ וניזונה מהנקה בלבד. מדוע חל שינוי לרעה בהרגלי השינה שלה? כיצד עלי לפעול על מנת לנסות להחזיר את המצב לקדמותו? תודה.

14/10/2012 | 07:56 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

החודשים הראשונים לחיים הם תקופה שמתאפיינת בשינויים רבים ותכופים בדפוסי השינה-עירות. זוהי גם תקופה שיכולה להיות מלווה בהרבה אי נוחות גופנית. זוהי גם הסיבה שלא מומלץ על כל התערבות לפני גיל חצי שנה. לכן המלצתי בשלב זה היא "לזרום" עם התינוק על פי תחושותייך.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים