קשיי שינה והרדמות.

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

14/09/2012 | 15:37 | מאת: מאיה

שלום רב. בתי בת שנה ושבועיים. נכנסה לפני 3 שבועות לפעוטון. לפני כן היתה אצל מטפלת ואיתי. עדיין יונקת מעט, לפני שינה ובבוקר. מאז כניסתה לפעוטון מתעוררת בלילה כל שעה, מתקשה מאד להרדם. בנוסף לכך יצאו לה הניבים לפני מספר ימים והיא גם קצת מקוררת. במהלך היום בגן ובבית היא חיונית ופעילה. השינוי הוא בשינה. בלילה האחרון נתתי לה אקמולי והיא ישנה רצוף 4 שעות ואחר כך התעוררה והתקשתה להרדם. זקוקה כל הזמן שנרדים אותה בידיים, וכן נרגעת על ידי הנקה בלילה שאני מנסה להמנע מכך. בגן נרדמת לבד. אינה לוקחת מוצץ וגם לא ממש אוכלת תחליפים לחלב (אלרגית לחלב ולא אוהבת את הצמחי והנוטרמיגן). חשבתי שאולי היא רעבה בלילה, אך מסרבת לבקבוק. בערב (7:30) אוכלת ביצה קשה עם אבוקדו ופסטה או לחם עם טחינה. לפני הפעוטון החזיקה לילה שלם יחסית.אני חוששת שמה השינוי קשה לה מידי רגשית או שזה פשוט רצף של דברים: פעוטון, צמיחת ניבים? אשמח לדעתך. האם כדאי ללכת לייעוץ מלבד פניה לרופא שלה ביום א הקרוב. האם ניתן להמשיך לתת אקמולי בלילה? תודה ושנה טובה

19/09/2012 | 14:01 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

ישנם כל כך הרבה גורמים שיכולים להסביר את השינוי (צינון, שיניים, גן) שבשלב זה לא הייתי מתערבת אלא מחכה ימים/שבועות ספורים לראות אם הדברים משתנים לטובה. אם לא - פנו ליעוץ מסודר של רופא שינה.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים