תינוק בן שנה לא ישן טוב בלילה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

10/09/2012 | 13:30 | מאת: עמית

שלום וברכה, התינוק שלי בן שנה וחודשיים. מזה חודשיים בערך, הוא מתעורר בשעות הלילה, 2:00-3:00 לפנות בוקר ובוכה מתוך שינה. לא בכי של ממש אלא בכי "מקטר". הוא מתהפך במיטה שלו בעצבנות ומתגלגל מצד לצד בחוסר שקט. אני רק מניחה שזה לא מהשיניים מכיוון שאנחנו כבר מכירים את התגובה שלו לבקיעת שיניים ובנוסף זה כבר נמשך הרבה זמן. בשלושה ימים האחרונים ניסיתי לתת לו בקבוק מטרנה מתוך מחשבה שהוא רעב, הוא שתה את כל הבקבוק אך המשיך להתלונן ולבכות. הוא נרגע קצת כשאני מרימה אותו אך עדיין לא נינוח. אתמול זה הגיע לשיא כשהוא התהפך במיטה שלו (וגם בשלנו) בעצבנות ובחוסר נינוחות משלוש עד חמש לפנות בוקר, נרדם בחמש והתעורר בתשע בבוקר.... האם יש לך עצה מה יכול להיות שמציק לו? אציין שהוא מתעורר בדרך כלל באותה שעה ושבמשך היום הוא ילד מקסים, סקרן, נמרץ ומלא חיוכים. (לא ישן בוקר בגן אלא רק צהריים- ישן שעתיים) האם זו תופעה שנשמעת מוכרת? האם את זקוקה לפרטים נוספים? תודה.

11/09/2012 | 11:34 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

קשה לי לדעת מהי הסיבה לאי הנוחות/כאב שלו במהלך הלילה. בשלב ראשון כדאי להבדק על ידי רופא הילדים. אפשר לצלם גם את האירוע ולהראות לרופא. בהתאם - הרופא יחליט האם יש מקום להפנותו לרופא שינה.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים