מתעורר המון!

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

10/09/2012 | 11:31 | מאת: לילו

שלום. בני בן 5 וחצי חודשים, ניזון מהנקה+ארוחת מוצקים אחת ביום ובקבוק ב-7 בערב. הוא נרדם רק עם מוצץ כשהיידים עטופות (swaddled) הבעיה היא שהוא מתעורר המון. לאחר שנרדם ב7 בערב מתעורר לאחר 45 דקות בצרחות וכל פעם אני צריכה ללטף ולהחזיר לו את המוצץ. עד שנרדם שוב זה יכול לקחת חצי שעה או שעה. לאחר מכן מתעורר שוב ב-10 בערב להנקה ונרדם מיד ואוכל שוב ב-2 בלילה. בין לבין מתעורר פעמים רבות למוצץ.גם מההאכלת לילה ועד הבוקר מתעורר כמה פעמים למוצץ. מה ניתן לעשות? האם אפשר לנקוט בשיטת ה-5 דקות למרות שנרדם עם מוצץ? הרי אם המוצץ נופל הוא בוכה יותר.. גם במשך היום,אמנם הוא נרדם לבד במיטה אבל לפעמים אני צריכה להחזיר לו את המוצץ פעמים רבות עד שזה קורה...אני דיי מיואשת...אשמח לכל עזרה

11/09/2012 | 11:27 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

בגיל זה לא מקובל לבצע התערבות כלשהי. ההקשר עם המוצץ - יכול לגרור התעוררויות במהלך הלילה לצורך הכנסת מוצץ ועד שלא ידע להכניס את המוצץ בכוחות עצמו, ההורים יצטרכו להכניס אותו כל פעם. מצד שני - המלצות רופאי הילדים היא להציע מוצץ לתינוקות עד גיל שנה כחלק מהמניעה של מוות עריסה.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים