התעוררויות תכופות אצל תינוק בן 4.5 חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

05/09/2012 | 14:59 | מאת: יעל

שלום רב, בני בן 4.5 חודשים. עד לפני כחודש היה נרדם בשעה 11 בלילה ומתעורר כל שעתיים וחצי/ שלוש ש' להנקה. לפני כחודש השתנה דפוס השינה שלו; הוא החל להירדם מוקדם יותר בערב ובמקביל מחזורי השינה שלו התקצרו. למעט ימים בודדים, הוא מתעורר כל שעה וחצי-שעתיים בלילה, אך לא בכל הפעמים יונק. כמו-כן לעיתים מתקשה להיכנס לשינה ומספר דקות אחרי שהכנסנו אותו למיטה הוא שוב מתעורר. הוא עדיין לא נרדם בעצמו וגם לא לוקח מוצץ, אז בכל פעם אנו מרימים אותו ומנדנדים אותו קצת עד שנרדם שוב. בסה"כ יוצא שמתעורר כ- 10 פעמים בלילה.האם המצב תקין? האם יש מה לעשות בגיל הזה או שכדאי להמתין בסבלנות עוד כמה חודשים? תודה מראש!

06/09/2012 | 14:21 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

בגיל זה לא מומלצת התערבות וכדאי לזרום עם התינוק. סביב גיל 6-7 חודשים נסו בעצמכם ללמדו הרדמות עצמאית.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים