ילדה בת 4 וחצי קמה מבועתת באמצע הלילה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

05/09/2012 | 00:33 | מאת: el

שלום יש לי ילדה בת 4 וחצי חכמה ונבונה שיודכת להסביר את שקורה לה ללא בלבול בחודש האחרון אני ואישתי לזה שהילדה קמה בלילה ופוחדת לישןן לבד.לא פעם השארנו איתה עד שנרדמה עם קריאת סיפורים וכו ב 90% מהמקרים היא מגיע אלינו בלילה.אך בזמן האחרון אנו עדים לקימה שלה בלילה כאשר היא ממש מבועתת מן פרץ אנדרנלין ופחד שקשה לה לצאת ממנו כמו מלמול רעידות קפיצה במקום דקות ארוכות עד שהיא נרגעת וזה ממש מפחיד אותי.הרופא אמר שלרוב מדובר בפחדים של ילדים בגילה,אבל זה נראה לי לא נורמלי. ניסיתי לשאולנאוץה מה עובר עליה ממה הדברים נובעים משהו מהגן מישהו מציק לה,היא טוענת שלא.מדובר הילדה חברותית מאוד שבמשך היום לא מראה סעמנים למה שעובר עליה בלילה כאשר כבר לקראת רדת החשיכה היא אומרת כי היא איננה רותה לישון לבד. מה אתם חושבים האם כדאי ללכת לבדיקות רפואיות כלשהם ????? בתודה מראש El

06/09/2012 | 10:48 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

אין מספיק פרטים ולא ניתן להגיד בבטחה שמדובר בביעותי לילה (תופעה שמתרחשת במחצית הראשונה של הלילה, נמשכת מספק דקות, חולפת ספונטנית והילד לא זוכר את האירוע בבוקר למחרת). מצד שני יש את הפחד בזמן ההליכה לישון בתחילת הלילה שזה לא מתאים לביעותי לילה. לכן - ממליצה על יעוץ מסודר של רופא שינה.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים