התעוררויות מרובות בלילה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

22/08/2012 | 12:49 | מאת: אירית

שלום, בני, בן חמישה חודשים ושוקל 10 קילו (הנקה בלבד), נרדם בקלות במהלך היום ונרדם עצמאית לקראת שנת הלילה בשעה 19:30 - 20:00 (טקס שינה כולל מקלחת, הלבשה והנקה. הוא במצב מנומנם אך מודע כשאני שמה אותו במיטה עם מוצץ ו"שמיכי"). לפעמים הוא אפילו מעיף את המוצץ בעצמו בזמן ההירדמות. למרות כל זאת הוא מתעורר מספר פעמים כל לילה (בערך ב 23:00, 1:30, 3:30) עד התעוררות מלאה בסביבות 7:30 בבוקר. בכל התעוררות כזאת אנחנו בהתחלה לא ניגשים אליו (נותנים לו להסתדר לבד כמה דקות) אבל לאחר זמן מה, כשאנו רואים שלא מסתדר לבד, אנו עוזרים עם מוצץ/ליטוף ולפעמים אין מנוס מלהרים אותו על הידיים ולהרגיע או להניק. מה שלא ברור לי הוא שהילד אכן נרדם הירדמות עצמאית לקראת שנת הלילה. למה זה לא קורה גם לאורך הלילה? מה את מציעה לעשות? תודה וחופש נעים, אירית

22/08/2012 | 16:39 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

הסיבה היא שזוהי לא הרדמות עצמאית (אולי כמעט עצמאית). חלק מהתהליך מתבצע על ההנקה (למרות שלא נרדם סופית תוך כדי) ויש את האביזרים (מוצץ ושמיכי) שלהם גם זקוק במהלך הלילה ובגילו הוא לא יודע להשיגם לבד.

22/08/2012 | 17:02 | מאת: אירית

הבנתי. אז איך אני ממשיכה מכאן? כלומר - הוא חייב לאכול לפני השינה (ומכאן הקשר בין ההנקה לשינה). מה לעשות? פשוט "להציק" לו ולהשאיר אותו ער? לגבי השמיכי - הוא דווקא מסתדר ומשיג אותה לבד בלילה. ומוצץ אצלו הוא לא חובה (הוא נרדם גם בלעדיו).

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים