התעוררות בלילה לשתיית מים לתינוק בן שנה ו-4

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

13/08/2012 | 10:43 | מאת: לירון

שלום, בני בן שנה ו-4, אוכל ארוחות מסודרות - בכמות יפה (ללא תוספות של מטרנה..)ואוהב לשתות הרבה מים. הארוחה האחרונה ליום היא ארוחת הערב בשש וחצי - שבע, ובשעה שמונה הולך לצחצוח שיניים,סיפור ולמיטה. לפני שהוא נרדם הוא שותה מים. רוב הפעמים הוא מתעורר בסביבות השעה 12 בלילה מוציא מוצץ ובוכה שיתנו לו בקבוק מים, לאחר ששותה כמות יפה חוזר לישון. הוא יכול להתעורר שוב בסביבות 4 או 5 ולבקש שוב מים. לאחרונה החלטנו בגלל החום והלחות בלילה לישון עם מזגן כדי שגם לו יהיה יותר נעים ואולי זה יפתור את בעיית השתייה. אני תוהה האם הוא באמת צמא או שפשוט התרגל לקום בשעה מסוימת ולשתות? האם לנסות לגמול אותו מהשתייה בשעה 12? (במהלך היום אני לוקחת לו לפעמים את הבקבוק מכיוון שהוא יכול לסיים חצי בקבוק בפעם אחת..) אשמח לעזרתך :)

15/08/2012 | 10:45 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

כדאי להוציא את בקבוק המים מההרדמות הראשונה (בשמונה בערב). אז צפוי שלא תהיינה התעוררויות לבקבוק מים בלילה.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים