גמילה ממטרנה בלילה- בן שנה ו9

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

02/07/2012 | 09:23 | מאת: יעל

שלום, בני בן שנה ותשעה חודשים, הוא יישן משעה שמונה בערב עד שבע, וקם פעמיים בלילה לאכול מטרנה. אתמול החלטתי לא לתת לא בלילה על מנת להתחיל תהליך גמילה מאוכל בלילה. כשהוא קם ואמרתי לא שאין מטרנה בלילה הוא התחיל לבכות בצרחות במשך חצי שעה ובסוף הקיא!! דבר זה שבר אותי והלכתי להביא לי קצת מטרנה ,הוא נרגע ואחר כך שכב במיטה בשקט רבע שעה ונרדם עד הבוקר. מה אני אמורה לעשות היום בלילה? גם היום אני אגיד לו בלילה שאין מטרנה אך לחכות עוד פעם עד שייאבד שליטה ויקיא או לתת לפני או לא לתת גם אם הוא יקיא?? אציין שהצעתי לו מים בזמן שהוא בכה אך הוא לא הסכים. תודה רבה על העזרה! יעל

02/07/2012 | 17:52 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

קרוב לוודאי שהוא לא זקוק לבקבוקים במהלך הלילה. יתכן ובקבוק אחד בשעות הבוקר המוקדמות (סביב 5 בבוקר) חשוב לו בגלל שחלף זמן מאז שאכל פעם אחרונה. לדעתי הבסיס יכול להיות טמון בדרך ההרדמה ובהקשר שנוצר בין בקבוק ובין הרדמות. אם תוציאי את מרכיב הבקבוק מתהליך ההרדמות בתחילת הלילה - קרוב לוודאי שהתעוררות אחת לאכילת בקבוק תרד.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים