שינה -תינוקת בת שנה וחודשיים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

15/09/2009 | 21:40 | מאת: יובליאור

שלום בתי בת כשנה וחודשיים. עד לפני כשבוע וחצי שבועיים היא ישנה טוב בלילה, אבל מלפני כשבוע וחצי בערך, היא נרדמת בהתחלה ללא כל בעיה ולאחר כשעה או שעתיים היא מתעוררת בצרחות אימים, לא נותנת לנו להחזיק ולהרגיע אותה. היא כולה מתפתלת ונראה כאילו היא בכלל לא מבחינה שאני שם מנסה להרגיע אותה. ניסיתי להוציא אותה מהחדר לקחת אותה לסלון כדי שתתעורר לגמרי ותבין איפה היא נמצאת אבל זה לא עוזר. בדרך כלל אפיזודה כזו נמשכת כחצי שעה של צרחות והתפתלויות (היא מטפסת ומנסה לצאת לי מהידיים ואינה מוכנה להירגע). האם יכול להיות שמדובר בחלומות רעים? האם זה אופייני לגיל זה? אציין עוד שלפני כשבוע וחצי היא נכנסה למעון אחרי שהייתה איתי בבית מאז היוולדה, אבל היא משתלבת שם נפלא, אינה בוכה כלל, מושיטה את ידיה לצוות וממש נהנית שם (אני מכירה את המקום עוד מבתי הראשונה והגננת היא כמו אמא שנייה שלי) . מה יכול להיות ההסבר? האם כאבי צמיחת שיניים יכולים לגרום להתנהגות שכזו? היום מרוב בכי היא הקיאה (היא מצוננת קצת, האם זה יכול להיות קשור?) לתשובתך אודה וסליחה על המגילה . תודה

15/09/2009 | 22:08 | מאת: יובליאור

לרוב לאחר דבר כזה היא נרגעת . בדיוק כפי שזה התחיל פתאום זה נגמר (אולי היא פשוט מתעייפת מרוב בכי) פתאום היא נרגעת נשכבת ונרדמת . לעיתים היא מתעוררת שוב באמצע הלילה וקצת בוכה, אבל מוצץ מרגיע אותה והיא חוזרת לישון

15/09/2009 | 22:32 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

התיאור מתאים מאוד לביעותי לילה. אין קשר לכניסה למעון או לכל סטרס אחר. מדובר ביקיצה לא מלאה משינה. מופיע בדרך כלל המחצית הראשונה של הלילה, מתוך שלבי השינה העמוקה, הילד לא זוכר את האירוע. האירוע חולף מעצמו. אין צורך להעיר את הילד. ההקאה - יכולה לנבוע מבכי בייחוד אם מנוזלת. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים