שינה לא רציפה בגיל 4

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

25/01/2017 | 06:30 | מאת: דניאל

שלום רב, בתי כמעט בת ארבע , בחודש האחרון מתעוררת מס' פעמים בלילה. זה התחיל כאשר היתה מקוררת והציקו לה נזלת וליחה, הצינון חלף אך היא ממשיכה להתעורר, לפעמים בבכי או מבקשת לשתות או שאכסה אותה. (היא מסתובבת הרבה ומעיפה את השמיכה אך כאשר ישנה טוב זה לא מפריע לה) בבוקר קשה לה להתעורר ובמשך היום היא עייפה בגלל השינה הלא רציפה. היא עצמה הרבה פעמים לא יודעת מה גורם לה להתעורר שוב ושוב. ייתכן שזה קשור לרדיאטור שקצת מייבש את האויר (יש לו מתקן לחות אך לא נראה לי שזה מספיק). מה אפשר לעשות?

דניאל שלום, פעמים רבות קשיי השינה ממשיכים לאחר שבעיה מסויימת נפתרה. כרגע נשמע שהיא תלויה בכם כדי להרדם. הדרך הנכונה היא להוריד את הנוכחות ההורית במצבים אלו בהדרגה כך שתחזור להרדם בצורה עצמאית. ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים