ביעותי לילה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

09/09/2009 | 23:23 | מאת: נסי

שלום וברכה בבי בן ה-6 מזה מספר ימים החל להתעורר בבכי תמרורים כשעה וחצי לאחר שנרדם. כאשר ניגשתי אליו הוא פקח את עיניו. ניסיתי להרגיעו וגם לשאול לפשר בכיו. תשובתו היתה שאינו יודע מדוע הוא בוכה. לאחר מספר דקות נרגע עליי ואז ללא סיבה נראית החל לבכות בשנית. בבוקר למחרת הארוע לא זכר כלל שבכה. האם מדובר באמת בביעותי לילה? והאם חווים אותם גם בגיל הזה? כמוכן, מה ההמלצה ביחס להתנהגותינו עם הילד ובאיזה שלב מומלץ לפנות ליעוץ?

10/09/2009 | 11:32 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

חלק מהמרכיבים של הסיפור מתאימים לביעותי לילה (מחצית ראשונה של הלילה, הילד לא זוכר את האירוע). אולם חלק לא כל כך (נרגע על הידיים שלך, עונה לשאלה "למה בוכה?"). בכל מקרה. הגיל לא שולל אבחנה של ביעותי לילה. ביעותי לילה הינם ביטוי ליקיצה לא מלאה משינה. אין לכך רקע פסיכולוגי/רגשי. אין צורך להעיר את הילד. התופעה חולפת מעצמה לאחר מספר דקות.

09/10/2009 | 14:12 | מאת: ?©?™?¨?”

?”?‘?× ?©?œ?™ ?”?™? ?‘?× 9 ?•?‘?–?ž?Ÿ ?”??—?¨?•?Ÿ ?”?™? ?ž?™?×?¢?•?¨?¨?× ?‘??ž?¦?¢ ?”?©?™? ?”, ?ž?™???×?•?‘?‘?× ?‘?ž?™?–?“?¨?•?Ÿ ?”?‘?™?× ?•?¦?•?¢?§?×: ??™?ž?œ'?” ??™?ž?œ'?”.... ??œ?• ?”?“?‘?¨?™? ?”?™?—?™?“?™? ?©?”?™?™?×?™ ?¢?“?” ??œ?™?”?, ??š ??™? ? ?™ ?™?•?“?¢?× ?ž?” ?¢?•?“ ?”?™? ?¢?•?©?” ?ž?×?•?š ?©?™? ?”, ?•??™? ? ?™ ?™?•?“?¢?× ?’? ?œ?”?‘?—?™?Ÿ ?¢? ?”?™? ???”?¨?•?¨?™?×. ?–?” ?§?¨?” ?›?‘?¨ ?œ?¤? ?™ ?—?•?“?©?™?™?-?©?œ?•?©?” ?¤?¢? ??—?×, ??š ?›?™?•? ?”?™? ?¢?•?©?” ?–??× ?‘??•?¤?Ÿ ?§?‘?•?¢, ?›?œ ?œ?™?œ?”. ?›?©?”?™? ?¢?•?©?” ?–??× ?”?™? ?ž?¢?™?¨?” ??× ?‘? ?™ ?”?‘?™?× ?•?›?•?œ? ?¢?“?™? ?œ?ž?¢?©?™? ?©?œ?”. ?›?©?“?™?‘?¨?×?™ ??™?×?” ?¢?œ ?›?š ?‘?‘?•?§?¨ ?©?œ??—?¨ ?ž?›?Ÿ, ?”?™? ?œ? ?™?“?¢?” ?¢?œ ?ž?” ?? ?™ ?ž?“?‘?¨?×, ?œ?ž?¨?•?× ?©?”?¨?’?©?×?™ ?©?”?™? ?¢?¨?” ?œ?—?œ?•?˜?™?Ÿ ?›??©?¨ ?”?™? ?¢?©?×?” ?–??× ?•?”?™? ??¤?™?œ?• ?“?™?‘?¨?” ??™?×?™ ?•??ž?¨?” ?œ?™: ?œ? ?§?¨?” ?›?œ?•?, ?œ? ?§?¨?” ?›?œ?•?, ?•?—?–?¨?” ?œ?™?©?•?Ÿ. ?”?™?™?×?™ ?©?ž?—?” ?œ?¢?–?¨?” ?›?œ?©?”?™.. ?—?©?‘?×?™ ?œ?¤? ?•?× ?œ?™?¢?•?¥ ?ž?§?¦?•?¢?™ ??š ?œ? ?™?“?¢?×?™ ?œ??Ÿ, ?œ?¤???™?›?•?œ?•?’, ?œ?¨?•?¤?... ?? ?™ ?™?©?ž?— ?¢? ?×?¢?–?¨?• ?œ?™.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים