תופעה מוזרה

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

05/12/2009 | 09:10 | מאת: דרור

לאחרונה עליתי במשקל בכ-2 עד 3 ק"ג. הייתי בטוח שאקבל תוצאות בדיקת סוכר גבוהות ובמקום לבדוק, הדחקתי ולא מדדתי. כבר יומים אני בודק בבוקר אחרי השינה והסוכר נמצא אצלי בתחום ה-90-100 (מדידה בגלוקומטר פריסטייל) האם יש בכך הגיון? אני בן כ- 64 גובה 180 משקל עכשווי 87 ק"ג סכרת II מזה כחמש שנים. בחצי שנה האחרונה אני צורך מטפורמין אחד כל ערב לרוב בדיקות הבוקר אצלי נעות בין 120-140.

לדרור שלום,ראשית כל אני רוצה לומר לך שלא כל כך ברור לי כיצד זה שעלית 2-3 ק"ג והסוכרת שלך כביכול השתפרה. אין מצב כזה ושלא תסיק מסקנות בלתי נכונות מהנתונים. ישנו מצב מוכר בו, כאשר לא אוכלים שעות רבות הכבד מייצר סוכר בעודף. לעיתים זה קורה בחולים אשר אוכלים למשל בשעה 19.00 ארוחת ערב ויותר לא אוכלים כלום. הסוכר שלהם למשל 150 מג% ולמחרת בבקר עולה ל 200.במצב זה, אם דווקא אוכלים "ארוחונת" בשעה 22.00 הכבד לא ירגיש רעב ולא ייצר סוכר ולמרות הארוחה הקטנה הנוספת, הסוכר נמוך יותר בבקר. למרות הנתונים ממליץ לך לחזור למשקלך הקודם.

מנהלי פורום סוכרת והשמנה