סכרת?

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

01/12/2009 | 14:12 | מאת: לימור

בת 56 שמנה לפני שנתיים עברתי נתוח כריתת זנב לבלב עקב ציסטה וכריתת טחול.ערכי סוכר בשנה אחרונה 110 ו113 .ערך העמסת סוכר היה 77.הa1c היה 6.6.האם אני מוגדרת כסכרתית? הרופאה המטפלת התחילה לי טיפול במטפורמין.כדור 1 בערב.

לימור שלום, על פי ההגדרות המקובלות, לא ניתן לומר שאת סובלת מסוכרת כי אינך עומדת בקריטריונים. רמות הסוכר בדמך אינן מספיק גבוהות לצורך זה.יחד עם זאת, בשל היותך שמנה, חוסר חלקי של הלבלב ורמות סוכר גבוליות, טוב עשתה הרופאה אשר רשמה לך תרופה אשר מסוגלת למנוע את ההפיכה מסוכרת סמוייה לגלוייה, והעשוייה גם לסייע לך לרדת במשקל וכל זאת מבלי לפגוע בלבלך שלך.

מנהלי פורום סוכרת והשמנה