מינון מטפורמין

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

27/11/2009 | 16:54 | מאת: נפי

שלום רב דר' וינשטיין. אני בן 57 וסוכרתי מזה מספר שנים, כ-6 שנים. קיבלתי מטפורמין אחד בלילה במשך תקופה מסויימת. אולם בשעות אחה"צ הערכים היו גבוהים (לא משמעותי 140 לערך). הוסף לי כדור נוסף לאחר ארוחת הצהרים. ברוב המיקרים לאחר כ- 3-4 שעות הערך יכול להגיע גם מתחת ל-80 והיו מקרים שהיה בסביבות 70. אני רזה כ-64 ק"ג בגובה 180ס"מ. מאז גילוי הסכרת ירדתי כ-10 ק"ג ואיני עולה במשקל. האם התרופה גלוקופאג' גורמת לירידה במשקל? האם ניתן לקחת אחרי ארוחת הצהריים רק חצי כדור גלוקומין (ניתן לחצתו לשניים לעומת מטפורמין) ולאחר ארוחת הערב ליטול כדור אחד של מטפורמין? זאת אומרת שני סוגי כדורים שונים. אני בשנה וחצי האחרונים מצוי בערכי H1C בין 5.4 ל-5.9. בתחילה היו הערכים 6.3 לערך. מודה לך מקר לב על תשובתך.

05/12/2009 | 12:20 | מאת: נפי

מודה לך מאד על התייחסותך. היא חשובה לי ביותר.

לנפי שלום. הסיבה היחידה לאי מתן תשובה עד כה היא שמשום מה אני רואה את מכתבך עכשיו בבפעם הראשונה. ולעצם העיניין, נראה שאתה שומר היטב על עצמך וזה גם מאד מצליח. עושה רושם שתגובת הגוף שלך לתרופה (מטפורמין,גלוקופג' וגלוקומין- הכל אותו חומר מיצרניות שונות), טובה מאד. תרופה זו מסייעת גם בירידה במשקל. חצי גלוקומין בצהריים וכדור בערב מתאימים לך מאד וכדאי להמשיך כך.

מנהלי פורום סוכרת והשמנה