תחושת עילפון אחרי אכילה

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

31/08/2012 | 18:24 | מאת: עלמה

כבר כמה חודשים , אולי יותר, יש לי הרגשה שמשהו לא תקין.. אם אוכלת פחממות, כל פחמימות, גם אם מדובר במעט פסטה מקמח מלא או פרוסת לחם אחת מקמח מלא, אני פתאום מרגישה עייפות עד כדי עילפון... ופשוט נרדמת, כמעט כמו עילפון... יכולה להתעורר אחרי איזה 10 דקות, עדיין בתחושת חולשה אך מתפקדת.. בבדיקת סוכר אחרונה מלפני חצי שנה, גבוהה אך בגבול התקין יחסית. בימים שאני לא אוכלת כלל פחמימות אני מרגישה הרבה הרבה יותר טוב ויש לי יותר כח לתפקד ולטפל בילדי הקטנים... אני בת 43 גובה 165 משקל 87 רוב חיי הייתי ברמה של כ 80 קילו.. אשמח לתגובה.. זה די מפחיד

02/09/2012 | 12:14 | מאת: ד"ר לאה לבין

שלום עלמה- יש לך כנראה ירידות סוכר אחרי אכילת פחמימות.זה קורה במצב של פרה- סוכרת.האם יש סוכרת במשפחה? כדאי לחזור על כל הבדיקות ולגשת לדיאטנית לקבל תפריט .עליך לרדת במשקל אפשר להמנע מפחמימות. רצוי לרכוש בקופת חולים מד סוכר ביתיעם מרשם מהרופא ולבדוק סוכר בזמן שאת חלשה

02/09/2012 | 20:50 | מאת: עלמה

תודה על תגובתך, לשאלתך, אכן יש אצלנו סכרת אצל אבא, ואמא על הגבול כבר שנים... בתשובתך, האם את מתכוונת שזה בסדר שלא אוכל פחמימות במהלך היום? זה תקין במקרה שלי? והאם זה בסדר לאמץ הימנעות מפחמימות כהרגל מתמשך, יום אחרי יום? ושאלה נוספת, רק כדי לוודא שהבנתי אותך, כשכתבת פרה- סכרת, האם את מתכוונת למצב שלפני, טרום סכרת או משהו אחר..? (מצטערת, אני לא כל כך מבינה בתחום, לא מכירה מונחים, ורוצה לוודא שמבינה עד הסוף..) תודה

מנהלי פורום סוכרת והשמנה