הסנפת סוכר בסיגריה אלקטרונית?

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

17/06/2012 | 11:00 | מאת: אבי

שלום רב, אני לאחר דיאטה בת שנתיים בה הפחתתי ממשקלי כ47 ק"ג בשנה הראשונה, ושמירה על המשקל החדש כבר כמעט שנה. בשבועות האחרונים התחלתי פתאום לעלות במשקל בקצב די מהיר - כ10 ק"ג במשך 3 שבועות. בדקתי את כל הרגלי התזונה והבריאות שלי ולא מצאתי שום שינוי שעלול היה לגרום לעליה זו, חוץ מהעובדה שבחודש האחרון עברתי מעישון סיגריות לעישון סיגריה אלקטרונית המייצרת אדים ומדמה תחושת עישון. עלה בדעתי שיתכן והחומר המתאדה בסיגריה האלקטרונית שהוא "פרופילן גליקול" (כך לפי הפרסומים באינטרנט - אין שום כיתוב רישמי על בקבוק נוזל המילוי), הוא בעצם גלוקוז ושאיפתו במינון גבוה (אני מעשן כבד) פשוט מחדירה לגוף כמות גדולה של סוכר וזו הסיבה לעליה במשקל. אציין כי לא התחלתי לנשנש או לאכול יותר בעקבות הפסקת העישון, כך שאין לי שום הסבר הגיוני אחר לתופעה. האם זה יתכן שהגוף צורך קלוריות דרך שאיפת אידי סוכר?

26/06/2012 | 13:05 | מאת: ד"ר לאה לבין

שלום-לא נשאבים אדי סוכר דרך סיגריה אלקטרונית. בכל מקרה מציעה לך לא להשתמש בה.יש לקבוע תור לדיאטנית \קבוצת ירידה במשקל

מנהלי פורום סוכרת והשמנה