המוגלובין A1C מול סוגר בצום

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

17/05/2012 | 01:03 | מאת: אלי

הי, אבי סוכרתי (סוג 2). אני בן 40, סובל מעודף משקל, טריגלצרידים גבוהים (350). בדיקת דם אחרונה בצום סוכר 99 והמוגלובין A1C הוא 4.7. לפי המחשבונים באינטרנט רמת הסוכר הממוצעת המתאימה ל A1C שלי היא 88. בבדיקות הדם הקודמות שלי סוכר ערכים בין 100 ל- 110 ו- A1C ערכים בין 4.9 ל- 5.2 (המגמה היא ירידה). להבנתי מדיאטנית ה- A1C מצויין אך הסוכר בצום קצת גבוה. שתי שאלות: 1. מדוע הסוכר בצום נמוך (תמיד) מהממוצע ? 2. האם אני במצב של קדם-סכרת ? מה חזק יותר בניבוי ה- a1c או סוכר בצום ? תודה.

21/05/2012 | 11:19 | מאת: ד"ר לאה לבין

שלום- סוכר בצום 99 בצום זה גבולי. יש לך סיכון להתפתחות סוכרת. חשוב לשמור על תזונה מתאימה ,להוריד משקל ופעילות גופנית מרובה כדי למנוע את המחלה .

21/05/2012 | 14:48 | מאת: אלי

מדוע ה- A1C שלי כל-כך נמוך ? אם זה זה פרה-סכרתי, האם ירידה ברמת הסוכר בצום תוציא אותי ממצב פרה-סכרתי ? עד איזה רמת סוכר בצום זה כבר תקין לחלוטין ?

מנהלי פורום סוכרת והשמנה