העמסת סוכר

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

11/11/2009 | 19:43 | מאת: תמר

שלום רב. במשפחתי יש סכרת. אצלי: BMI -30, H, HAb1 =5.4,רמת גלוקוז- 95 ,בת 42 בחודשיים האחרונים התחלתי בהליכה כמעט יום-יומית ןכן מקפידה כעת מאוד על דיאטה דלת פחמימיות ודלת סוכר (בלווי דיאטנית). שאלתי: 1) האם יש טעם וצורך לבצע בדיקת העמסת סוכר ? 2) נניח שהתשובה של העמסת סוכר תהיה לא תקינה. האם למעט פעילות גופנית, שמירה על תזונה מתאימה וירידה במשקל - צריך יהיה לעשות פעולה נוספת (למשל, לקיחת מטפורמין כטיפול מונע ?) [ במילים אחרות, האם לתוצאה בלתי תקינה של בדיקת העמסת הסוכר יש גם השלכות טיפוליות במקרה שלי ] תודה מראש.

לתמר שלום, את עושה כל אשר צריך לעשות ולתוצאה של העמסת סוכר עשוייה להיות תרומה לגבי מידע בהקשר לבריאותך, לא לטיפול אותו את כבר במילא מקבלת.

מנהלי פורום סוכרת והשמנה