קפליה גלוקומין

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

09/11/2010 | 22:02 | מאת: מנחם

בבדיקת גלוקוזה נתגלה אצלי סוכר במידה 174. רופא המשפחה חייב אותי להשתמש בגלוקומין. לפני כשנה וחצי בעת שרמת הסוכר בדמי הגיע ל-164, פתחתי בדיאטה בשילוב פעילות ספורטיבית ובתוך חודש וחצי ירד הסוכר בדם ל- 124, אולם לא המשכתי במגמה זו. שאלתי היא: האם אני יכול על ידי פעילות ספורטיבית ובשילוב דיאטה לאורך תקופה לבצע כתחליף לשימוש בכדור, או להתחיל מיד בשימוש בתרופה? רופא המשפחה שלי ממש הפחיד אותי ואמר כי עלי ליטול את הכדור מידית למשך כל ימי חיי.

15/11/2010 | 00:32 | מאת: בועז

מנחם, לא צריך לפחד - צריך להבין. הגלוקומין מפחית ייצור גלוקוז מהכבד (באופן כללי - ההסבר המדויק מורכב מעט יותר). הוא משמש כיום טיפול ראשוני בסוכרת וזה טיפול יחסית בטוח וטוב. כדאי לך ליטול את התרופה על פי המינון שקבע לך הרופא מייד ובמקביל לבצע פעילות גופנית ומעבר לתזונה נכונה ובריאה. במידה ורמות הסוכר שלך ירדו - הרופא יפחית לך את מינון התרופות. פעילות גופנית, תזונה נכונה ומינון מסוים של תרופות כנראה ילווה אותך מעתה. החלופות של סיבוכים בריאותיים איומים - אופציה גרועה בהרבה. מסוכרתי כמוך בדיוק, בועז

מנהלי פורום סוכרת והשמנה