דעת מומחים

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

05/11/2010 | 13:28 | מאת: יונית

האם תוכלו להאיר את עיני.אניבת 50 פלוס עם עודף משקל,מתאמנת במכון במרכז רפואי (פעמיים בשבוע )לא נוגעת בסוכרים וגלוטן. בבדיקות דם שערכתי השומנים(77) והקולסטרול(185) שהיו בנורמה ירדו יפה..אך מה שמוזר לי ומאכזב -הסוכר בצום הגיע ל-98 וa1c הגיע ל-6.1 הכי גבוה מאי פעם.לפני כ3 ו6 חודשים היה 5.9-5.8.מה ההסבר לכך שלמרות השינוי בתזונה +פעילות גופנית הסוכר נמצא בצד הגבוה של הנורמה.האם לדעתכם זהו מצב של טרום סוכרת?תודה מראש על התיחסותכם.בכל מקום שאני קוראת כל מומחה מתיחס אחרת לקדם סוכרת יש האומרים 5.7 מסמן, יש האומרים מעל 7 ...

06/11/2010 | 12:43 | מאת: בועז

יונית שלום, ההתמחות שלי היא בתחום מניעת הסוכרת. הגדרת טרום סוכרת פחות צריכה להדאיג אותך. לפי הנתונים שאת מוסרת את בתהליך שעלול להוביל אותך לסוכרת, בקצב כזה או אחר. נוסחת המפתח היא לבצע הפחתה במשקל עד לרמת BMI תקין, לקיים תזונה בריאה ומותאמת אישית ע"י דיאטנית מקצועית עם התמחות בסוכרת ולקיים פעילות גופנית יומיומית פשוטה כמו הליכה של שעה כל יום. הנוסחה הזו עובדת הרבה יותר טוב מכל התרופות הקיימות כיום בעולם לסוכרת והיא תייצב אותך על מדדים רפואיים מצוינים שימנעו סיבוכים בריאותיים בעתיד. בברכה, בועז

06/11/2010 | 13:34 | מאת: יונית

תודה על תשובתך אך דרושה הבהרה-העצות שכתבת הן מה שאני עושה :פעילות גופנית ותזונה בריאה ולכן לא ברור לי מדוע עלה "הסוכר" וערכים אחרים(כולסטרול ושומנים בדם) שהיו אמנם בנורמה ירדו לכיוון "האמצע" רציתי הסבר לתהליך שקורה בגוף..בכל מקרה אנסה להגדיל הפעילות הגופנית.

מנהלי פורום סוכרת והשמנה