אנא עזרו לי בבקשה, אני חוששת.

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

13/07/2010 | 00:28 | מאת: גליה

אני בת 45 , בריאה בד"כ. בבדיקה האחרונה (מאי) כולסטרול כללי 239, ו- LDL 137 . סוכר בצום 95. עלי לציין שאימי חולת סוכרת 2. מה שמדאיג אותי זה שתמיד ערכי הסוכר בצום היו אצלי בין 80 ל- 90. באחד מערבי שבת אימי בדקה לי את הסוכר כשעה אחרי האוכל והתוצאה היתה 153. לאחר כשעתיים ירד ל- 121. ולא אכלתי משהו מתוק. יש לציין שהתחלתי להימנע ממתוק. שאלתי היא מה דעתכם על ערכי הסוכר שלי? האם הם גבוהים? האם זה מאותת על משהו?

15/07/2010 | 17:54 | מאת: בועז

גליה יקרה אין סיבה לחשש. הבדיקה שעתיים לאחר האוכל ביחד עם נושא התורשה מציבים אותך בקבוצת הסיכון בלבד. שאר בדיקות הגלוקוז תקינות. הקפדה על תזונה נכונה ובריאה (אפשר להתייעץ עם דיאטנית) וביצוע פעילות גופנית מתונה כמו הליכה פשוטה תשאיר אותך בריאה. רק בריאות, בועז

מנהלי פורום סוכרת והשמנה