בבקשה עזרה

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

05/02/2010 | 16:08 | מאת: שאלה

בת 27, בריאה בדר"כ. לפני כשנה עברתי טיפול שיניים מקיף שלא יכלתי לאכול מוצק בעקבותיו. ובזאת סללתי הדרך לתזונה שמבוססת רובה ככולה רק על שוקולד פחות או יותר. לצערי יש סוכרת נעורים במשפ' ולכן המד הביתי נגיש. מדדתי לפני כיומיים עקב השתנה מרובה ולחרדתי 119 כעבור שעה אחרי האוכל. נבהלתי ומאז אכלתי רק חלבונים ו/או שומנים ובאמת כביכול ירד וחזר לערכים תקינים. היום עשיתי נסיון: אכלתי פירה מ6 תפו"א ו4 כפות שמן. כעבור חצי שעה - 237. כעבור שעתיים - 287. סליחה מראש על הדרמטיות אבל אני מבוהלת מאד - סכרת? זה כ"כ מוזר - רק באוקטובר בדקתי בקופ"ח במסגרת בדיקות שגרתיות והיה תקין. ואפילו נמוך. שבוע לפני עשיתי במד הביתי כשעה לאחר זלילת ממתקים והיה 93. איך ניתן להסביר את הקפיצה הזו? ויותר חשוב: האם הפיך? האם אוכל להחזיר את הגלגל לאחור ולהימנע מסוכרת באמצעות תזונה הולמת ו/או משהו? בבקשה תשובתך המהירה ותודה מראש.

27/05/2010 | 10:36 | מאת: ד"ר יצחק בר אור

אין ספק שמדובר בסוכרת -כל ערך מעל 200 -זו אבחנה של סוכרת אני מקווה שכבר פנית מיידית לרופא והחלת בטיפול

מנהלי פורום סוכרת והשמנה