סוגי עמילן שונים בגבינת שמנת.....

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

29/10/2016 | 07:44 | מאת: דנה

שלום אני רוצה לאכול גבינת שמנת 5% של גת בזיליקום. ובמרכיבים יש כל מיני סוגים של עמילן . האם אפשר לצרוך גבינה זו כ2 כפות על לחם חיטה מלא קל לארוחת בוקר? הבנתי שעמילן מעלה סוכר.

דנה שלום, עמילן זהו אכן רב סוכר אשר מתפרק לסוכר במערכת העיכול וכתוצאה מכך הסוכר מגיע לדם. לא הצלחתי למצוא את רשימת הרכיבים של המוצר אך כן ראיתי כי כמות הפחמימות בגבינה זו (פחמימות הוא המרכיב אשר מתפרק לסוכר במערכת העיכול) גבוהה פי 2.5 בערך בהשוואה לגבינה רגילה. על מנת לדעת האם גבינה זו מעלה לך את רמות הסוכר כדאי שתאכלי אותה כפי שציינת בארוחת הבוקר, מדדי סוכר לפני הארוחה וכשעתיים לאחריה וראי בכמה הסוכר עלה. השווי את עליית הסוכר ליום אחר בו תאכלי את אותו הלחם אך עם גבינה פשוטה אחרת וראי מה ההבדל ברמת הסוכר. במידה ותיווכחי שביום בו אכלת את גבינת הפסטו רמת הסוכר שלך עלתה משמעותית בהשוואה ליום בו אכלת את הגבינה הרגילה אז מומלץ יהיה לאכול אותה רק לעיתים רחוקות. בהצלחה!

מנהלי פורום סוכרת והשמנה