נגישות
נגישות

האם להתחיל טיפול תרופתי?

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

09/10/2016 | 19:05 | מאת: אורה

שלום, לאחרונה אני בודקת סוכר אחת לשבוע בצום בשעות הבוקר ,והערכים בסביבות 106-117. היום עשיתי בדיקה בקופ"ח והתוצאה היתה להפתעתי-123, למרות שלאחרונה אני מקפידה על דיאטה. ה-A1C היה 4.7. רופאת המשפחה התחילה לדבר איתי על לקיחת תרופות(עוד לפני קבלת התשובה היום). מה דעתכם? האם מחייב התחלת טיפול? איך מסבירים את הפער בתוצאות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ישנם מצבים בהם רמת סוכר בצום גבוהה יותר מאשר אחרי ארוחות. יתכן כי אלה הם האנשים הסובלים מתנגודת לאינסולין ברמה כבדית יותר מאשר הקבוצה השניה. הפגם הנוסף שאנשים עם סוכרת סובלים ממנו זה חוסר הפרשת אינסולין. לכן אני מציעה לבצע בדיקת העמסת סוכר 75 גרם במיוחד כי רמת A1c היתנה נמוכה מידי מהצפוי. האופציה הנוספת היא , רמת A1c לא מדויקת. ולכך יש מספר סיבות כגון אנמיה. בנוסף רצוי לבצע בדיקת דם ל fructosamine כדי לאמת דיוק של A1c. לגבי הטיפול ממליצה לשמור על אורח חיים בריא וזה הדבר החשוב ביותר, בוודאות יותר מאשר טיפול תרופתי בשלב שלך. לפרטים נוספים ממליצה להתייעץ עם מומחה סוכרת. בהצלחה

מנהלי פורום סוכרת והשמנה