נגישות
נגישות

נטילת גנואט 50/500 וירידת סוכר מתחת ל90

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

07/10/2016 | 05:59 | מאת: ש.לוין

עברתי לנטילת התרופה הנל כדור אחד ביום עם ארוחת צהרים. ערכי סוכר בבוקר הן 113-לעיתים 100 או95 . לאחר ארוחת בוקר ועם חזרה מהליכה ערכי הסוכר לפעמים לאחר 4 שעות יורד ל-87 כשזה קורה בארוחת הצהרים אני לוקח את הכדור . במצב כזה קורה כשאני לוקח את הכדור עם האוכל לאחר 4 שעות יש ירידה של ערכי סוכר ל78 השאלה היא במצב שלפני ארוחת צהרים אם ערכי הסוכר נמוכים יש ליטול את התרופה. אני מרבה לעשות הליכות לעיתים אחרי ארוחת צהרים. גילי קרוב ל70 ה-a1c האחרון היה דווקא 7 . תמיד היה לי 6.4 עד 6.8 .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, במידה ואין לך אי ספיקת כליות, המינון שאתה נוטל הוא תת מימון מבחינת המרכיב שנקרא סיטגליפטין או גנוביה. באופן כלליו מינון המינימלי של ננואט 500/50 מג פעמים ביום. ובמקרה הספציפי שלך כאשר אתה מתאר רמות סוכר גבוליות עד נמוכות יתכן שאתה זקוק רק למטפורמין בלבד במינון גבוה יותר ממה שאתה נוטל כעת, כלומר במקום 500 מג ליום אפשר ליטול 850 מג 3 פעמים ביום אחרי הארוחות העיקריות. בהצלחה,

מנהלי פורום סוכרת והשמנה