סימון לקטוז במרכיבים בגבינה מה זה אומר....

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

15/09/2016 | 19:57 | מאת: אילנה

שלום קניתי גבינה סימפוניה ובין המרכיבים מצויין לקטוז האם זה הסוכר שנמצא כבר בחלב או שזה תוספת? כמו כן מצויין שיש בכף גבינה 1 גרם סוכר האם זה הרבה ? האם אפשר לאכול גבינה זאת בדיאטה לסוכרת?

אילנה שלום, לקטוז הוא סוכר טבעי הקיים במוצרי חלב, לא הוסיפו אותו. לידיעתך - בכפית סוכר יש 5 גרם פחמימות ולכן אם בכף אחת יש 1 גרם סוכר המשמעות היא 1/5 כפית סוכר בכף, שמקורו בלקטוז, ולא מסוכר שהוסף לגבינה. אם כן, מדובר בכמות זניחה של סוכר לכף ולכן אין כל בעיה לצרוך גבינה זו כאשר יש סוכרת.

מנהלי פורום סוכרת והשמנה